Bekijk alle foto's en video's

Of je jezelf nu beschouwt als een CrossFit-nieuwkomer, concurrent, enthousiasteling, fan of community-supporter,, de CrossFit Open is voor jou. De CrossFit Open is een van de hoogtepunten van het sportjaar voor een CrossFit-atleet. De Open duurt 3 weken en bestaat uit één training of "test" per week. De Open is ontworpen om leuk en uitdagend te zijn voor atleten van elk vaardigheidsniveau. 

Dit komt doordat de Open voor elke persoon die zich inschrijft een speciale en unieke betekenis krijgt. Voor sommigen brengt de Open de reden tot leven achter onze dagelijkse toewijding aan CrossFit. Velen van ons kwamen naar CrossFit omdat we meer wilden voor onze gezondheid en fitheid, en de Open biedt ons een manier om te laten zien dat we toegewijd zijn aan dat doel. Voor anderen is het een manier om verbinding te maken en te vieren met anderen in de CrossFit Gold Pact-community.

Sinds de Open voor het eerst werd georganiseerd in 2011 is het uitgegroeid tot een populaire wereldwijde competitie. Je neemt deel aan het wereldwijde evenement vanuit CrossFit Gold Pact door na elke training je scores in te sturen via de website van de CrossFit Open.

De Open wordt gezien als de start van het CrossFit sportseizoen. Topatleten hopen de Open te gebruiken om een plaats te bereiken in de CrossFit games, waar ze uiteindelijk strijden om de prestigieuze titel van Fittest on Earth.

Waarom zou je mee moeten doen?

We hebben een aantal leden gevraagd naar hun ervaring met de Open van vorig jaar. 

Bart

Waarom ik mee doe aan de open? Natuurlijk niet omdat ik denk dat ik een kans heb om mee te doen aan de crossfit games ofzo. En nee ook niet omdat ik me nou zo graag wil meten met de rest van de wereld. De crossfit open is wel een moment dat ik de competitie met mezelf aan kan gaan. Ik merk dat ik vooruit ga en dat de trainingen van het afgelopen jaar me fitter hebben gemaakt. Maar de aller belangrijkste reden is dat ik het ontzettend leuk vind om met mijn gold pact buddies samen te strijden. Ieder op zijn eigen niveau. Tijdens een wedstrijd haal je net dat extra beetje magie uit jezelf wat bij een doordeweekse training misschien niet altijd lukt. Die magie is gaaf om mee te maken. Zowel bij mezelf als bij anderen.​

Janice

Ik deed vorig jaar voor het eerst mee aan de open toen ik net begonnen was met CrossFit en ik heb nu al zin om te zien hoever ik vooruit gegaan ben! Altijd gezellig, goeie stok achter de deur om te werken aan je zwakke punten en heerlijk om alles van iedereen te kunnen volgen (mensen in de box, vrienden ergens anders, Tia-Clair Toomey?)

Jolanda

In de eerste plaats voor de gezelligheid rond het hele gebeuren, het teamgevoel! Daarnaast omdat ik het leuk vind mezelf uit te dagen weer net een stapje verder te gaan en vaak lukt het tijdens de open om iets wat voorheen niet lukte door de aanmoediging dan toch voor de eerste keer voor elkaar te krijgen!

Hoe werkt het?

Je betaalt hiervoor $20 voor het gehele evenement. Zorg dat je op tijd inschrijft, dus voor de deadline voor het insturen van je eerste score (maandagmiddag 28 februari).

Elke week op donderdagavond worden de details van de volgende workout gepubliceerd. Op zaterdag ben je welkom om de workout in de box te doen. Zorg ervoor dat je je inschrijft via de SportBit app, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

Als je nog geen lid bent, stuur ons dan een berichtje om mee te doen aan de Open!

Veelgestelde vragen

Je hoeft geen pro te zijn om mee te doen. Het mooie aan de Open is dat alle niveaus kunnen meedoen om het beste uit jezelf te halen! Zeker onder aanmoediging van al jouw sportmaatjes gaat dit lukken! 

Er zijn verschillende mogelijkheden om iedere workout te schalen: Rx’d, scaled, foundations, of aangepast als je fysieke beperkingen hebt. Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van een Open workout? Bekijk de workouts van vorig jaar.

Workouts kunnen van vrijdagochtend tot en met maandag zelfstandig met een judge gedaan worden. Je kunt dan zelf via de website van de Open je score insturen.

Zeker! Als je geen lid bent kun je een e-mail sturen naar info@goldpact.nl en zetten we je op de lijst om mee te doen!

Meedoen aan de Open bij Gold Pact is dit jaar kosteloos op beide dagen en kost je dus geen credit. Je mag beide dagen meedoen als je wilt. Je betaalt natuurlijk wel voor je deelname aan de Open. 

Ja! Heel graag zelfs! Stuur een bericht naar info@goldpact.nl en laat ons weten wanneer je beschikbaar bent. Of geef het aan bij 1 van onze coaches wanneer je in de box bent. 

Je bent van harte welkom om te komen kijken en onze atleten aan te moedigen! We starten rond 9.00 met inloop en uitleg en verwachten de eerste heats om 9.30-10.00 uur. 

Natuurlijk! Als je ervoor kiest om je niet in te schrijven, dan ben je nog steeds welkom om mee te doen aan de workout. Twijfel je of inschrijven voor de Open iets voor jou is? Spreek dan gerust een van onze coaches aan voor advies! 

Bereid je voor op de Open

Lees meer over hoe je een effectief sport- en voedingsschema kunt opstellen voor de Open.  

Health & nutrition

De CrossFit Open, dat wordt zweten!

If you sweat, it’s essential to drink water, right? Absolutely, …

Read More →
Health & nutrition

Eat to compete – CrossFit Games

Use these tips by Tom’s voedingsadvies to optimise your nutrition to make the most out of your workouts!

Read More →