Marsha P. Johnson herdenken

CrossFit Gold Pact is de meest inclusieve box van Rotterdam en dit dragen we graag uit! Iedereen is welkom, ongeacht fitnessniveau, afkomst, leeftijd, lichamelijke karakteristieken, seksuele oriëntatie, genderidentiteit of culturele achtergrond.

To celebrate our diversity we organise a special HERO-workout every year during Rotterdam Pride. Honoring Marsha P. Johnson, a champion of LGBTI+rights. 

Over Marsha P. Johnson

Marsha P. Johnson was een activist, zelfverklaarde dragqueen, artiest en een vechter - uit New Jersey, wiens activisme in de jaren '60 en '70 een enorme impact heeft gehad op de LGBTI+-community.

In deze tijd werd je in veel landen, waaronder dus ook de Verenigde Staten, als mentaal ziek geclassificeerd op het moment dat je op hetzelfde geslacht viel. Queers werden regelmatig geïntimideerd en aangevallen door de politie en met de rug aangekeken door de maatschappij.

Marsha verklaarde dat de "P" in haar naam stond voor "Pay it no mind" - een uitdrukking die men gebruikte zodra er negatief gereageerd werd op hun seksuele expressie of levenskeuzes.

In juni 1969, toen Marsha 23 jaar oud was, stormde de politie een gaybar, genaamd The SoneWall Inn, binnen in New York.
De politie sloeg met grof geweld meer dan 200 mensen de bar uit en de straat op.

Pas in 2019 kwamen er excuses voor het optreden van de politie, van het hoofd van de politie uit New York, met de woorden: "De acties zoals uitgevoegd door de NYPD waren verkeerd".

Marsha, die leefde en werkte in New York in de jaren dat ze leefde, was één van de hoofdrolspelers die opstond tegen het politiegeweld.

Marsha ontkwam van een arrestatie, en leidde in de daarop volgende dagen een aantal protesten en rellen waarbij geëist werd dat LGBTI+-ers rechten kregen.

Bron: BBC Newsround

De workout

Voor de gelegenheid hebben we een leuke en uitdagende buddy-workout gecreëerd voor zowel ervaren CrossFit atleten, als atleten die nieuw zijn tot de sport. Vanaf dit jaar zullen we deze HERO-workout programmeren tijdens de Rotterdam Pride. 

Ben je nieuw tot CrossFit? Geen zorgen! De workout valt volledig te schalen naar ieders niveau. Als je last hebt van een blessure, willen we dat op voorhand weten. De beweging die niet uitgevoerd kan worden, wordt dan vervangen voor iets anders. 

 

HERO WOD "Marsha P. Johnson"

Met een partner,
Timecap 30 minuten

Start met 6 ronden, en deel op zoals je zelf wilt:

  • 30 WallBallShots (9/6kg)
  • 200m Rennen, samen
  • 10 Sandbag over shoulder (45/30kg) / Power Cleans 70/47,5kg

In de resterende tijd, AMRAP*:
("as many reps as possible/zo veel mogelijk herhaling als mogelijk)

  • 200m Partner Double Kettlebell Farmer's Carry (2x 24/16kg), samen lopen, wisselen wanneer nodig
  • 20 Gesynchroniseerde Burpees
  • 20 Gesynchroniseerde WallBall Sit-Ups
 

Je score is het aantal rondes en herhaling dat je hebt gehaald. 

Shop

Toon je waardes