DSC07839 (1)

Laat yoga je ondersteunen op je weg naar de open

De voordelen van yoga voor je training en algeheel welzijn

Doelgerichte spiertraining wordt vaak over het hoofd gezien bij conventionele krachttraining. Yoga verbetert je balans, mobiliteit en flexibiliteit. Het verbetert functionele kracht en verhoogt het lichaamsbewustzijn, waardoor het risico op blessures afneemt en de effectiviteit van andere trainingen wordt gemaximaliseerd. Een groter bewegingsbereik in de schouders, heupen en enkels vergemakkelijkt de uitvoering van bovenhandse bewegingen en squats. Als je de juiste vorm bereikt, kun je meer gewicht aan, zelfs als je spiermassa gelijk blijft. 

Het beoefenen van mindfulness en ademhalingstechnieken helpt om een staat van ontspanning, alertheid en focus op essentiële zaken te behouden. Dit is cruciaal omdat acties gedachten vaak voorbijstreven. Stel je voor dat je de nodige kracht, snelheid en uithoudingsvermogen hebt om optimaal te presteren, maar dat je gedachten je vooruitgang belemmeren met afleidingen en aarzelingen. Als we een drempel naderen in onze prestaties, grijpen onze gedachten instinctief in, in een poging om een gevoel van 'veiligheid' te behouden binnen onze comfortzone. Gedachten als 'dit kan ik niet' of 'dat hoef ik echt niet te kunnen' weerklinken. Consequente yoga- en meditatiesessies kunnen helpen om deze negatieve gedachtepatronen te doorbreken, zodat je je volledige potentieel kunt bereiken. 

Yoga helpt bij het verlichten van stress die voortkomt uit zowel persoonlijke als professionele aspecten van het leven. Door je zenuwstelsel te herstellen in een staat van rust en spijsvertering, draag je bij aan je algehele herstel en verbeter je de kwaliteit van je slaap.

Wat houdt yoga bij Gold Pact in?

Deze les vergroot je flexibiliteit, concentratie en stressbestendigheid. Geschikt als op zichzelf staande les op een hersteldag, maar ook voor of na een training. Mogelijke resultaten van het regelmatig beoefenen van deze les zijn: het verdiepen van je lichaamsbewustzijn en motoriek, het verlengen van je aandachtsspanne en het makkelijker kunnen ontspannen, zelfs in stressvolle situaties.

Elke les bestaat uit een combinatie van meditatie en ademhalingsoefeningen, dynamische houdingen en geleide ontspanning. Je leert technieken om flexibiliteit te verbeteren met behoud van kracht. Flexibiliteit is dus geen vereiste om deel te nemen. Elke houding heeft verschillende variaties zodat je altijd kunt beginnen op het niveau dat bij jouw lichaam past.

Laika Buser

Laika Buser

Yoga trainer